mandag den 2. marts 2015

Havrefrikadeller



Opskriften giver 16 frikadeller (4 pers.).

  • 7,5 dl vand
  • 2-3 gulerødder
  • 2 løg
  • 5 cm ingefær
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk rapsolie
  • 7,5 dl havregryn
  • 0,75 dl havremel (kan evt. erstattes af havregryn)
Tænd ovnen på 200 grader.

Vandet bringes i kog i en gryde. Imens skrælles gulerødder og ingefær. Gulerødder og løg rives groft, ingefæren rives fint. Når vandet koger, tilsættes de revne grøntsager, salt og rapsolie. Herefter tilsættes havregrynene. Blandingen røres godt. Lad stå 1-2 minutter på den varme kogeplade - rør imens. Til sidst tilsættes havremel.

Den varme masse formes til klatter, der sættes på en bageplade med bagepapir med skeer - cirka frikadellestørrelse. Pres dem let flade. 

Bages ved 200 grader i cirka 45 minutter. Vend dem efter 20 minutter (ikke strengt nødvendigt). Skru evt. op på 225 grader de sidste 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar